Tomatová polévka s mozzarellou a bazalkou

Prý se mi mooc povedla, tak tady jednoduchý recept.

17203214_1740152226275494_1720856161352121104_n

olivový olej

cibule a česnek

rajčata v plechovce

(hodně dobré, nejlépe San Marzano; pokud máte čerstvé ze zahrádky, tak ty! ;))

vývar (zeleninový, hovězí) nebo voda

bazalka

mozzarella

sůl a čerstvě mletý pepř

cukr, balzamikový ocet – volitelné

Rozehřejte olej a osmahněte najemno nakrájenou cibulku s česnekem. Přidejte rajčata a trochu vývaru nebo vody, pár lístků bazalky a vařte asi 15 minut. Vše trochu rozmixujte, ale nepasírujte (pro lepší chuť, jinak z toho budete mít naši rajskou :D) a ochuťte. Pokud chcete, přidejte trošku cukru a balzamikového octa.

Podávejte s natrhanou mozzarellou a lístky bazalky, zakápnuté olivovým olejem.

Pokud chcete udělejte si k tomu ještě třeba česnekové tousty. 😉

Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s