Cmunda po kaplicku

Vždy, když se zeptám muže, co chce k obědu, můžu se dočkat takové pecky, se kterou můžu ladit formu do plavek. 🙂 Asi recept znáte, ale pro mou chabou paměť to sem napíšu…

17198489_10210459497038054_1572742341_n

uzené maso (krkovice, kýta)

cibule, divoké koření, česnek

brambory

vejce

hladká mouka

česnek

majoránka

sůl a čerstvě mletý pepř

olej nebo sádlo

cibulka a olej nebo sádlo

kysané zelí

Já vím, že tchýně a uzené jsou nejlepší studené, ale tady ne.

Uzené pomalu vařte s cibulí, česnekem a kořením.

Brambory oloupejte a nastrouhejte. Slijte přebytečnou vodu a přidejte vejce, česnek, koření a mouku dle potřeby. Promíchejte.

Cibulku nakrájejte na jemno nebo kolečka a osmahněte dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.

Bramboráky smažte ve vyšší vrstvě tuku (záleží na vás, jestli uděláte jeden velký bramborák nebo více menších) a vysajte papírovou utěrkou přebytečný tuk.

Uzené nakrájejte na plátky a osmahněte.

Podávejte se studeným kysaným zelím.

No a zapijte nejlépe pivem, že jo. Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s