Květáková polévka s vejcem

Variací na květákovou polévku je hodně, tentokrát s vejcem a kapkou smetany.

17200359_10210450032001434_1375408228_o

olivový olej

máslo

cibule

květák

vývar (kuřecí, zeleninový) nebo voda

smetana ke šlehaní

vejce

sůl a čerstvě mletý pepř

muškátový oříšek

V hrnci rozpalte olej s máslem, nechte zesklovatět cibulku, přidejte růžičky květáku a lehce osmahněte. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, ochuťte solí a pepřem a nechte vařit do změknutí.

Poté odeberte naběračku květáku (vařečkou ještě rozdrobte) a zbytek rozmixujte dohladka.

Zjemněte smetanou, ochuťte muškátovým oříškem a nechte projít varem. Přilijte rozkvedlané vejce, chvíli povařte a tramtadadá, a je to!

Dobrou chuť! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s