Mořský vlk Bonassola

14285770_10208869400126625_448212144_o

Vzpomínky vám nikdy nikdo nevezme! A nejlepší je, že se díky nim můžete vrátit na místa, která vám učarovala. Jako třeba v našem případě vzpomínka na 100 eurovou večeři (na kterou jsme neměli a dopláceli jsme na druhý den), snad v nejdražším místě v Itálii kam jsme se náhodou před lety zatoulali a kde jsme měli báječnou rybu a olizovali se až za ušima. Prostě ty peníze stáli za to, ale hlavně ty vzpomínky…

mořský vlk, očištěný a vykuchaný

citrónová šťáva a kůra

tymián (můžete přidat i trochu rozmarýnu, oregana, bazalky, petržele,…)

sůl a čerstvě mletý pepř

olivový olej

brambory

černé olivy s peckou

tymián

česnek

sůl a čerstvě mletý pepř

máslo

bílé víno

bazalkové pesto

piniové oříšky

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší plátky, dejte do máslem vymazaného plechu, ochuťte solí, pepřem, tymiánem a přidejte pár jemně rozdrcených stroužků česneku.

Dejte do trouby a teprve teď zapněte výhřev na 180 C. Brambory se budou dělat pomalu a mezitím si připravíte rybu.

Rybu nařežte jemně na kůži z obou stran, celou (kůži i vnitřek) ochuťte solí, pepřem a směsi koření s citrónovou kůrou a pokapejte citrónovou šťávou.

Brambory vytáhněte, zakápněte trochou vína, přidejte vypeckované olivy, rybu a vydatně zakápněte olivovým olejem. Po chvíli je potřeba rybu otočit, pokud je potřeba podlijte trochou vody a otočte brambory (aby nebyly připečené, ale udělané rovnoměrně).

Celkové pečte rybu maximálně 20 minut.

Servírujte s opečenými piniovými oříšky a bazalkovým pestem, samozřejmě s citrónem.

Dobrou chuť všem!

14316019_10208869111799417_890953213_o

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s