Pečené kuře s velikonoční nádivkou

  

Nikdy bych netušila, že nádivka může být tak dobrá. Nejen, že jsem jí nikdy nejedla, ale ani nedělala. No byla jsem velmi mile překvapená! 😉


kuře

4 rohlíky, starší

4 vejce, žloutky i bílky zvlášť

mléko, dle potřeby

uzená slanina či bok

malá cibule

mladé kopřivy

medvědí česnek

sůl, pepř a muškátový oříšek

máslo, trochu sádla

Nakrájejte na kousky rohlíky, dejte do mísy a zalijte žloutky rozmíchané v mléce. Ochuťte kořením.

Na pánvi na troše sádla osmahněte do zlatova na kousky nakrájenou slaninu a cibuli, nechte vychladnout a poté přidejte k rohlíkům.

Bílky ušlehejte do tuha a jemně zamíchejte do směsi.

Celé kuře osolte i zevnitř a opepřete. Nádivku dejte dovnitř kuřete i pod kůži.

Pekáč vysypte nakrajenou cibulí, můžete přidat i česnek, položte na ní kuře a poklaďte ho plátky másla. Pokud vám zbyla nádivka, upečte ji zvlášť v jiné nádobě nebo dejte do pečícího papíru či alobalu a přidejte do pekáčku.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, po 10 minut podlejte vodou, pečte dohromady asi 1,5 hodiny a pravidelně podlévejte šťávou.

Podávejte třeba s listovým špenátem a ranými brambory.

Dobrou chuť!

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s