Kapří hranolky

 

Ještě naposledy zůstaneme u kapra. Tentokrát jsem zvolila kapří hranolky. Můžete je jíst jen tak, třeba se zeleninovým salát, v burgeru nebo s lepenicí (bramborová kaše s kysaným zelím). Jako dip vyzkoušejte zakysanou smetanu s křenem. Křen obecně se velmi dobře hodí k rybě, napadlo by vás to?


kapr

sójová omáčka

hladká mouka

škrobová moučka

česnek

sůl, paprika, kmín, zázvor (mleté nebo drcené)

sádlo na smažení

citrón

Kapra vykostěte dle návodu zde a naložte do marinády z uvedených ingrediencí, minimálně na půl hodiny. Poté usmažte ve vyšší vrstvě sádla, osušte a podávejte s citrónem.

Uf, to byla fuška! 😂

Krásný sváteční čas!

IMG_5517

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s