Marinovaný králičí řízek

 

Zase máme králíka? Jóóó! 😄 Tentokrát jako řízek a k tomu marinovaný! Skvělá dobrota, která si zaslouží, abych se dělala i s bramborovým salátem…však ono to taky není tak pracné. 😉

Salát si udělejte nejlépe den předem, bude odleželý a tím prostě lepší. Králíka v marinádě nechte odpočívat taky klidně přes noc, já marinovala půl hodiny a byl skvělý. Takže „no stress“!


2 králičí stehna, vykostěná

cibule

česnek

celý pepř (může být i citrónový)

snítka rozmarýnu

kůra i šťáva z půlky citrónu

kapka olivového oleje

kapka bílého vína, nemusí být

suroviny na trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka)

olej nebo sádlo na smažení

sůl a čerstvě mletý pepř

citrón


Na bramborový salát

brambory

mrkev, petržel, celer

cibule

jablko/hruška

vejce

nakládané okurky i lák

majonéza, jogurt

dijonská hořčice

citrón

sůl a čerstvě mletý pepř

Uvařte si v osolené vodě brambory ve slupce (nejlépe den předem), zeleninu i vejce. Brambory oloupejte. Vychladlé nakrájejte na stejně malé kostičky nebo, pokud máte ocelové kolečko, krájejte přes něj. Ochuťte solí a pepřem, lžičkou hořčice, přidejte najemno nakrájené okurky a cibuli, jablko nebo hrušku a majonézu či jogurt dle chuti. Nařeďte lákem z okurek a citrónovou šťávou. Dejte vychladit.

Na marinádu použijte cibuli, česnek, rozmarýn, pepř, šťávu z citrónu i kúru. Nemusíte nic z toho nemusíte krájet najemno, jde jen o to, dostat ze všeho chuť do králičího masa. Přidejte trošku olivového oleje, můžete přidat i víno. Osolte a dejte vychladit.

Poté maso obalte v trojobalu, nejprve obalte v hladké mouce, poté ve vyšlehaném a osoleném vejci a naposled ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě oleje či sádla.

Podávejte třeba s bramborovým salátem a hlavně citrónem, který vám pomůže s lepším trávením smažených pokrmů.

Přeji všem pohodové vaření a dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s