Šokující salát

Tento recept je inspirací z časopisu Apetit, ale trošku vylepšený. Je super dobrý, rychlý, skoro bez práce a dietní.

A proč šokující? Protože téhle zvláštní kombinaci prostě nelze uvěřit, musíte vyzkoušet.

Co víc napsat? Zapněte troubu a hurá do „vaření“.


2 střední červené řepy

2 mozzarelly (nejlépe buvolí)

4 královské sardinky (nebo jiné kyselé rybky dle chuti)

bílé pečivo

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř

rybízový ocet (nebo balzamikový)

microgreens (nebo rukolu, polníček, mladé listy řepy, nebo nic)

Rozpalte troubu na 200 C. Řepu oloupejte a dejte na kus pečícího papíru, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a rybízovým octem, pořadně roztřete, zabalte do balíčku a dejte péct do měkka (asi hodinu).

Sardinky zbavte ocasu a páteře a rozpůlte na jednotlivé filety. Mozzarellu roztrhejte na kousky. Bílé pečivo také roztrhejte na kousky a chvíli před vyndáním řepy je dejte zapéct do trouby, aby byly křupavé. To je nepovinné.

Řepu nakrájejte na kousky a vše naaranžujte na talíř. Řepu ještě zakápněte rybízovým octem, vše řádně zakápněte olivovým olejem a trošku opepřete. Pečivo pak vše krásně nasákne.

Podávejte s microgreens nebo libovolným druhem salátu, nemusí být.

Dobrou chuť.

IMG_5372

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s