Pasta puttanesca

 

Velmi jednoduché těstoviny z rajčat a ančoviček. Pokud máte zásobu rajčat z vlastní zahrádky a ještě nemáte z nich sugo, oloupejte je, pokrájejte, ochuťte solí a pepřem a vařte deset minut. Poté přidejte namísto suga či konzervovaných rajčat z plechovky.

I když to není masité jídlo, zasytí i vašeho chlapáka.


400 g těstovin (vrtule, penne,…)

4 stroužky česneku

4 ančovičky

2 lžíce kapary

hrst černých oliv

chilli

2 dcl bílého vína

cherry rajčata, sugo, či loupaná rajčata z konzervy (nebo domácí)

hrst nasekané petrželové natě

bazalka

sůl (pouze na těstoviny) a čerstvě mletý pepř

olivový olej


Je to rychlovka. Dejte vařit těstoviny. Mezitím si rozpalte pánev s olivovým olejem, vhoďte česnek v celku. Přidejte nasedkané nebo natrhané ančovičky na kousky, kapary, nakrájené olivy a chilli. Jakmile se ančovičky rozpustí přilijte bílé víno, nechte odpařit alkohol a přidejte rajčata, prohřejte. Smíchejte s těstovinami i trochou vody z nich. Ochuťte a zasypte petrželkou i bazalkou.

Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s