Zeleninové kari 

  

Vedro jak…tak proč se ještě více nezpotit, že? Kdo nechce vegetariánské, přihoďte na začátek třeba kuřecí maso, volba je na vás.


1 větší cibule

2 stroužky česneku

3 cm kousek zázvoru

chilli paprička

1 lžička římského kmínu

1 lžička koriandru

1 lžička kurkumy

1 lžička zázvoru

stonky koriandru

olivový olej

 

½ hlávky květáku

1 cuketa

½ menší dýně Hokaido

4 brambory

1 litr vývaru

1 plechovka kokosového mléka

sůl a čerstvě mletý pepř

čerstvý koriandr

citrón


Zeleninu pokrájejte na kousky.

Cibuli, česnek, zázvor, chilli a koření rozmixujte na pastu, osmahněte na olivovém a postupně přidávejte zeleninu – brambory, dýni a zalijte vývarem. Jakmile změknou, tak přidejte cuketu a květák a zalijte kokosovým mlékem. Vařte do změknutí a ochuťte dle chuti. Odstavte z ohně a zastříkněte šťávou z půlky citrónu.

Podávejte s rýží a lístky koriandru, nejlépe microgreens.

Dobrou chuť.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s