Kuřecí křidélka v těstíčku

  

Co bych pro svého muže neudělala? I v třiceti stupních zapnu troubu, udělám košíčky z křehkého těsta, které mi zbylo z těsta na quiche (tentokrát náplň slanina, cibule, dýně hokaido, čedar a kozí sýr, tymián), naplním je ochuceným tvarohem, nasypu sezónní ovoce a zaliju citrónovým sirupem (foto i s receptem dodám) a ještě k tomu udělám tyhle skvělé kuřecí křidýlka v těstíčku s rychle nakládaným zelím. No a když už jsem tak stála u té horké trouby, šoupla jsem do ní i brambory.

Množství si upravte dle sebe, my jsme dva, sníme toho pravda hodně, a měli jsme asi 8 křidýlek (převážně paličky) na osobu, pár brambor a malou hlávku zelí (hodně zbylo, ale dnes jdeme k tchánovi grilovat, tak se to ještě bude hodit). Jelikož je těstíčko hned hotové, křidýlka naporcujte a dopředu si je uvařte v osolené vodě a nechte vychladit.

Sice to není dietní, ale pokud nepřepálíte olej, tak kombinace kurkumy a piperinu, tedy látky obsažené v černém pepři, je proti rakovinová, věděli jste to?


kuřecí křidélka

hladká mouka

pivo

jedlá soda

sůl a čerstvě mletý pepř

římský kmín

kurkuma

mletá paprika

chilli

olej na smažení

 

brambory

sůl a čerstvě mletý pepř

mletá paprika

olivový olej

 

500 g hlávka červeného zelí

lžíce cukru

100 ml červeného vinného octa

lžička fenyklových semínek

 

Fenyklové semínka opražte na pánvi. Hlávku zelí očistěte a nakrájejte na nudličky. Zasypte cukrem a zalijte vinným octem (já neměla, našla jsem jen rýžový ocet, červené víno a citrón a tato kombinace od všeho trošku byla moc dobrá), přidejte semínka a promíchejte. Dejte vychladit.

Brambory ve slupce omyjte a dejte vařit. Slijte, nakrájejte na klínky, ochuťte kořením, zastříkněte olivovým olejem a dejte péct do trouby pod gril do zlatavé barvy.

V míse smíchejte mouku, pivo, sodu, sůl, pepř a koření (můžete zvolit dle vaší chuti) a umíchejte husté těstíčko. Rozpalte olej, křidýlka obalte v těstíčku a smažte postupně křidýlko po křidýlku, aby se neslepili a mohli volně plavat. Vše trvá velmi rychle, tak hlídejte, abyste těstíčko nespálili.

Přeji všem dobrou chuť!

IMG_4296

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s