Kuřecí souvlaki

 Souvlaki je řecký pokrm z kousků masa, většinou vepřového nebo jehněcího, v poslední době i kuřecího, na špejli – souvla.


2 vykoštěná kuřecí stehna

lístky čerstvého oregana

citrónová kůra i šťáva

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř


Maso nakrájejte na stejně velké kostky, dejte do uzavíratelné misky, posypte nasekanými lístky oregana, citrónovou kůrou, ochuťte pepřem a zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Promíchejte a dejte marinovat alespoň na hodinu do lednice (ale klidně i přes i noc).

Maso vytáhněte alespoň půl hodiny před přípravou, osolte a napíchejte na namočené špejle.

Zprudka opečte na grilovací pánvi a dejte ještě dodělat do vyhřáté trouby na 180 C na 10 minut.

Podávejte s řeckým salátem, tzatziky nebo hummusem a pita chlebem.

Dobrou chuť!

IMG_4104

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s