Pasta Caprese 

 

V Česku opět hlásí vedra a proč trávit čas u plotny, když můžete být u vody? Ale jíst se musí, tak zkusme vařit alespoň rychle.

Tento recept si můžete udělat hned několika způsoby. Já ho mám nejradši s krevetami.

No a taky se vám musím pochlubit, tento recept je můj „výherní“, získala jsem za něj v jedné soutěži kuchařku a zástěru. 😉


250 g těstovin (tagliatelle)

150 g tygřích krevet

250 g mozzarella (2 balení)

100 g cherry rajčat

2 stroužky česneku

1/2 menší cibule (nemusí být)

velká hrst čerstvé bazalky

citrónová šťáva

olivový olej

sůl a čerstvý pepř


Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Do mísy dejte přepůlené cherry rajčata, natrhanou mozzarellu a najemno nakrájený stroužek česneku a půlku malé cibule.

Na pánvi osmažte krevety spolu s jedním česnekem najemno, zakápněte šťávou z citrónu.

Do pánve vhoďte uvařené těstoviny s trochou vody, prohoďte, stáhněte z ohně a přidejte směs z mísy. Promíchejte, ochuťte solí a pepřem. Na talíři zakápněte olivovým olejem a zasypte čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť a krásné léto!

IMG_3275

Advertisements

2 thoughts on “Pasta Caprese 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s