Bezlepkové knedlíčky s jahodami 

 

Pro ty co nemůžou lepek nebo si chtějí jen odlehčit mám jednoduchý recept na knedlíčky z pohankové mouky.

Pohanková mouka je tmavší, oříškové chuti, bohatá na vitaminy skupiny B, fosfor, vápník, železo a rutin.

Vaření či pečení s ní je velmi jednoduché, pracujte s ní jako s běžnou moukou. Recept je tedy stejný (až na množství mouky) jako u klasických ovocných knedlíků z předešlého receptu, ale zajímavá je chuť.

Stojí to za vyzkoušení.


250 g tvarohu

250 g pohankové mouky

1 vejce

50 g másla pokojové teploty

špetka soli i cukru

citrónová kůra

½ kypřícího prášku (nemusí být)


Pokračujte jako v předešlém receptu Úžasné jahodové knedlíky z tvarohového těsta.

Podávejte s rozpuštěným máslem a tvrdým tvarohem, můžete přidat zakysanou smetanu nebo jogurt. Já si udělala jahodovou “omáčku” (rozmixujte jahody a přilijte trochu plnotučného mléka) s konopným semínkem. Mám to tak ráda.

Přeji vám dobrou chuť.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s