Úžasné jahodové knedlíky z tvarohového těsta

  

Konečně jsem se dostala k tomu napsat vám recept na knedlíky z tvarohového těsta a jak jinak než s jahodami. Takže pokud nemáte recept vlastní, ten svůj nejlepší, zkuste ten můj.

Zaručuji, že se budete olizovat až za ušima!

Recept je na dvojnásobné množství těsta…ruku na srdce. Kdo se těší celý rok na jahody a pak udělá jen pár knedlíčků? S jednou porcí na osobu by mě manžel asi vyměnil. 😄


Na těsto:

400 g jemné krupice

500 g měkkého polotučného tvarohu (v celofánu je nejlepší)

2 vejce

100 g másla (pokojové teploty)

špetka soli

citrónová kůra

kypřící prášek (nemusí být)

Zašlehejte máslo s vejci, přidejte tvaroh, špetku soli, citrónovou kůru a postupně přisypávejte krupici a poté i kypřící prášek, pokud chcete.

Jahody zbavte stopek a umyjte, osušte a obalte v troše krupice. Poté balte do těsta. Já si vždy pracovní plochu zasypu trochou krupice, utrhnu prsty kousek těsta a utvořím tenkou placku. Pokud těsto trochu lepí, krupice na vále vám pomůže. Pokud těsto lepí hodně, přidejte ještě krupici do samotného těsta. Krupici lze nahradit moukou.

Utvořte knedlíčky a vařte v osolené vodě (po chvíli promíchejte, aby se knedlíčky nepřichytili u dna) dokud nevyplavou na hladinu (asi 10 minut, dle velikosti).

Podávejte zasypané cukrem, zalité rozpuštěným máslem a strouhaným tvrdým tvarohem. Já si přidávám ještě lžíci zakysané smetany (nebo řeckého jogurtu) a kakao.

Věřím, že si pochutnáte a přeji dobrou chuť.

Advertisements

One thought on “Úžasné jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s