Krůta na pivě

 
Krůta je skvělá alternativa kuřete a přitom to není zase to kuře. Zkuste jí třeba na pivě s houbami. A když nemáte houby lesní, dejte tam hlívu a žampiony.

Kupuji stehna vakuově balená a nyní mě mile překvapili v jednom nejmenovaném supermarketu s krůtou přímo od farmáře.

2 krůtí stehna

150 g hlívy ústřičné

150 g žampiónů

1 cibule

1 stroužek česneku

0,5 l světlého piva

0,5 l drůbežího vývaru

50 ml smetany

kmín, sůl a čerstvě mletý pepř

bobkový list

citrón

petrželka na ozdobu

máslo a olivový olej


Houby nakrájejte na plátky, cibuli a česnek najemno.

Na troše olivového oleje zprudka osmahněte ze všech stran krůtí stehna a poté vyjměte. Do výpeku přidejte trochu másla a osmahněte cibuli a kmín, přidejte houby, bobkový list a restujte. Poté přidejte česnek, vraťte stehna a zalijte pivem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývar tak, aby stehna byla ponořena. Osolte a opepřete. Duste do měkka.

Zredukujte omáčku, zjemněte smetanou a popřípadě zastříkněte citrónovou šťávou.

Podávejte s petrželkou, jako příloha může být rýže, krupicové noky, těstoviny, knedlík nebo šťouchané brambory.

Dobrou chuť.

Advertisements

One thought on “Krůta na pivě

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s