Citronově smetanové linguine s krevetami a chřestem

 

Hmm, tak tento recept si nenechte ujít. Při prvním ochutnání přímo sametově jemných těstovin jsem skoro plakala, že můj muž nemá rád ženy při těle a ještě, že se musím dělit! A chlapy si dvakrát přidali, takže toho udělejte hodně! 😉 Je to opravdu mňamózní!


Recept je opět pro 3 s přídavkem:

1 balení linguine

200 g krevet

1 balení mascarpone

200 g zeleného chřestu

200 g bílého chřestu

1 menší cibule

1 stroužek česneku

1 citrón

sůl a čerstvě mletý pepř

olivový olej

Pokud je potřeba, krevety rozmražte, oloupejte, očistěte od střívek, hlav a ocásků.

Dejte vařit vodu na těstoviny. Jakmile voda vaří, osolte a přidejte pastu. Schovejte si hrnek vody.

Bílý chřest oloupejte, oba zbavte zdřevnatělých konců a nakrájejte na kousky. Hlavičky dejte bokem.

Nasekejte cibulku a česnek na jemno a osmahněte na olivovém oleji, přidejte kousky chřestu, krevety, osolte a opepřete a nastrouhejte kůru z citrónu. Několikrát prohoďte a jakmile krevety zrůžoví, odstavte z ohně.

Mascarpone s míchejte se šťávou z citrónu a zřeďte vodou z těstovin. Smíchejte s uvařenými a zcezenými těstovinami a přidejte směs krevet a chřestu. Přidejte hlavičky chřestu a popřípadě ještě opepřete, prmíchejte.

Dobrou chuť!

IMG_3189

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s