Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem

 

Možností, jak si uvařit chřest je spousta. Jednou z nich je si ho zapéct ve slaném koláči. Mladý hrášek není podmínkou, ale skvěle se k němu hodí, stejně jako kozí sýr a moje nejoblíbenější slanina.

Pokud vám zbyde těsto, určitě ho nevyhazujte! Zabalte do fólie, schovejte v lednici a nebo si hned udělejte následující recept, a to snídani šampionů: zde


Na těsto

200 g hladké mouky

150 g másla

1 vejce

špetka soli


Na náplň

5 vajec

250 ml smetany ke šlehání

400 g zeleného chřestu

hrst mladého hrášku, vyloupaného

hrst parmazánu, nastrouhaného

100 g kozího sýru, čerstvého

150 g slaniny

1 cibule

muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř


Troubu předehřejte na 180 C.

Smíchejte všechny suroviny a utvořte hladké těsto. Vyválejte a vyložte formu na koláč.

Na pánvi osmahněte slaninu, přidejte cibuli na dlouho a orestujte. Nechte vychladnout.

Vejce prošlehejte, přidejte smetanu a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Zbavte chřest zdřevnatělých konců a nakrájejte na kousky, špičky dejte zvlášť.

Na těsto navrstvěte slaninu s cibulí, přidejte chřest, hrášek, kousky kozího sýru, zasypte parmazánem, zalijte směsí vajec a smetany, ozdobte špičkami chřestu a dejte péct na asi 40 minut.

Podávejte teplé nebo studené se salátkem nebo mikro bylinkami.

Dobrou chuť.

IMG_3081

Advertisements

2 thoughts on “Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s