Slaninovo chřestové spirály s vejcem naměkko

 

Pokud jste nevyhodili zbytek těsta z quiche, udělali jste velmi dobře a můžete směle pokračovat v receptu. Pokud těsto nemáte, můžete si ho dodělat podle předešlého receptu zde nebo použijte těsto listové. Záleží jen na vás.


Pro 1 osobu:

2 stonky zeleného chřestu

2 plátky slaniny

2 vejce

sůl a čerstvě mletý pepř

zbytek křehkého těsta


Předehřejte troubu na 200 C.

Těsto vyválejte, rádýlkem vykrojte dlouhé 0,5 cm široké proužky . Slaninu nakrájejte na dlouhé stejně široké proužky a položte na těsto. Pevně balte každý proužek těsta kolem stonku chřestu, slaninu na vnitřní straně.

 

Pečte 15 minut nebo dokud těsto nezezlátne.

Mezitím si uvařte vejce naměkko. Dejte vařit vodu, osolte a vložte na lžíci vejce pokojové teploty. Vařte 3 minuty a poté rychle zchlaďte.

Dobrou chuť!

IMG_3173

Advertisements

One thought on “Slaninovo chřestové spirály s vejcem naměkko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s