Smažené nudle s hovězím

   

 V pondělí k večeři jsme měli zbytky z víkendu. No a co? Přeci to nevyhodím. Naopak, vykouzlím opět něco skvělého, opět na asijské vlně a stálo mě to navíc jen 60,- za kousek falešné svíčkové a tři osoby se najedli do syta. 



400 g rýžových nudlí

250 g falešné svíčkové

jidášovi uši

1 mrkev

1 pórek

2 jarní cibulky

½ cibule

3 stroužky česneku

1 chilli paprička

kousek zázvoru

2 vejce

trošku pistáciových oříšků

omáčky sójová, ústřicová

sezamový olej

rostlinný nebo olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř



Nudle uvařte dle návodu (já je měla již uvařeny), jidášovi uši namočte předem a tvrdé prostředky uřízněte.

Všechnu zeleninu nastrouhejte nebo nakrájejte na kousky dle libosti, maso nakrájejte na proužky.


Ve wok pánvi si nejdříve osmažte dozlatova bílou část jarní cibulky, jestli chcete, bude pak hezky křupat. Dejte stranou.

Osmažte jemně promíchaná celá vejce, přidejte česnek, cibuli, zázvor, chilli a maso. Ochuťte omáčkami a trochou soli (opatrně) a pepře. Přidejte houby a mrkev, několikrát prohoďte a přidejte pórek.

Nudle můžete osmažit hned spolu se směsí zeleniny a masa. Nebo pokud toho máte hodně, směs dejte do mísy, osmažte nudle a poté vraťte směs zpět a několikrát prohoďte.


Podávejte v miskách spolu se zelenou částí jarní cibulky, osmaženou cibulkou a pistáciemi. Pokud chcete ochuťte ještě chilli omáčkou.


Za pár minut hotovo.

Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s