Rýžové nudle s hovězím a brokolicí

 


  Rychlovka za pár minut, která je chutná, zdravá a nutričně vyvážená. Opět je vše variabilní a můžete přidat, co doma najdete.

 


200 g hovězí svíčkové (falešné svíčkové, roštěnky apod.)

rýžové nudle

2 vejce

brokolice

jarní cibulka

chilli

2 cm kousek zázvoru

2 stroužky česneku

piniové oříšky

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce rybí a ústřicové omáčky

1 lžíce sezamového oleje (nemusí být)

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř

citrón

ředkvička na ozdobu

 


V malém hrnci dejte vařit vodu na vejce, ve větším vařte vodu na brokolici a nudle.

Jakmile začne vařit voda, osolte a vložte na lžíci vejce pokojové teploty, vařte 4 minuty.

Ve větším hrnci vodu také osolte a dejte vařit na 1 minutu růžičky brokolice. Brokolici vyberte cedníkem a zchlaďte v ledové vodě. Dejte vařit rýžové nudle dle návodu.

 

Rozpalte si troubu na 180 ºC. Hovězí maso nechte vcelku, osolte a popatlejte olejem. Smažte na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany, přendejte na alobal, opepřete, zabalte a dejte odpočinout do trouby, než budete hotovi, maximálně však 10 minut.

Ve wok pánvi (nebo jiné větší pánvi) rozehřejte olej a vhoďte najemno nasekaný zázvor, česnek, bílou část jarní cibulky a chilli, přidejte brokolici, ochuťte omáčkami, vhoďte nudle, několikrát pánví prohoďte a prohřejte.

 

Servírujte v míse či talíři se zelenou částí jarní cibulky, ředkvičkou, chilli, opraženými piniovými semínky, uvařeným vejcem a plátky masa, podávejte s citrónem či limetou.

 

Dobrou chuť.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s