Vepřové na paprice

 


Samozřejmě si tuto omáčku můžete připravit i s kuřecím masem. Já osobně si počkám až začnou farmářské trhy a koupím si opět kuře od nich. Nijak nechci podporovat velkodrůbežárny a ani sebe krmit hormony apod.

Já přidávám do omáčky i čerstvou červenou papriku. Dodá ji svěží a jiný rozměr. Vyzkoušejte, nebo si ji připravte bez ní. Většina jí zahušťuje moukou, ale tu já nerada a upřímně, ani není potřeba.

 


500 g vepřové plece

2 červené papriky

1 celá cibule

sladká paprika

smetana ke šlehání

bobkový list

sůl a čerstvě mletý pepř

olivový olej

petrželka na ozdobu

 


Vepřovou plec si nakrájejte na větší kusy a osolte. V hrnci rozpalte olej a zprudka osmahněte maso. Dejte do mísy a uchovejte v teple.

Ve stejném hrnci znovu rozpalte olej, přidejte cibuli a po 2 minutách a i papriku nakrájenou najemno a bobkový list. Chvíli restujte (teď je ten správný moment přidat mouku, pokud chcete) a poté přisypte sladkou papriku (zhruba 3 lžíce, dle chuti), dejte pozor, abyste papriku nespálili (hořkne), přidejte maso a zalijte vodou, aby bylo potopeno. Nechte dusit, dokud nebude maso měkké (asi hodinu, v tlakovém hrnci 30 minut).

 

Jakmile je maso měkké, přeceďte do menšího hrnce a dál omáčku redukujte. Maso vyberte a zbylou papriku přepasírujte nebo rozmixujte v omáčce.

Odstavte z ohně a přilijte smetanu, ochuťte dle potřeby solí a pepřem, vraťte maso a nechte prohřát.

 

Podávejte se zbylými halušky z minulého receptu, s těstovinou, knedlíkem nebo rýží a nezapomeňte ozdobit petrželkou.

 

Přeji dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s