Zbyla vám také půlka dýně a nevíte co s ní? Pojďme si trošku zaexperimentovat.
500 g tagliatelle
½ máslové dýně
250 g cherry rajčat
500 g mořských plodů
4 filety ančoviček
česnek
chilli
tymián
citrónová šťáva
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej extra virgin
koriandr na ozdobu
Chtěla jsem vyzkoušet mražené mořské plody (mix krevet, mušlí a kousků olihně) a vůbec to nebylo špatné, tak pokud neseženete čerstvé a narazíte na dobrou značku hluboce zmrazených, neváhejte.
Mořské plody nechte rozmrazit při pokojové teplotě.
Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Můžete ji orestovat na pánvi, zůstane tak pevná. Ale já bych chtěla těstoviny lahodné a tzv. mokré a vřele to doporučuji i vám.
Rozpalte si troubu na 180 °C, do pekáče dejte kousky dýně, ochuťte solí a pepřem, zakápněte olivovým olejem, přidejte snítku tymiánu a v alobalu zabalenou celou palici česneku. Dejte péct na 30 minut nebo dokud nebude dýně měkká. V průběhu dýni otáčejte. Zhruba 5 minut před koncem pečení vhoďte opláchnutá cherry rajčata.
Pastu dejte vařit do osolené vody nazkus.
Mezitím si na pánvi orestujte na olivovém oleji pokrájené filety ančoviček, česnek pokrájený najemno s chilli a vhoďte mořské plody. Bude jim stačit pár minut, vyzkoušejte na největším kousku.
Upečený česnek podélně překrojte a vymačkejte do misky, smíchejte s citrónovou šťávou a trochou pepře.
Uvařenou pastu sceďte, vraťte do hrnce, přidejte upečenou dýni s rajčaty (bez tymiánu), zakápněte olivovým olejem a přidejte mořské plody spolu s dresinkem z česneku a promíchejte.
Podávejte s lístky koriandru a chilli.
Přeji vám dobrou chuť!
Trying this this weekend!
LikeLiked by 1 person
Let me know how you enjoyed! 😉
LikeLiked by 1 person
I will!
LikeLike