Dýňové tagliatelle s mořskými plody

 

 

Zbyla vám také půlka dýně a nevíte co s ní? Pojďme si trošku zaexperimentovat.

 


500 g tagliatelle

½ máslové dýně

250 g cherry rajčat

500 g mořských plodů

4 filety ančoviček

česnek

chilli

tymián

citrónová šťáva

sůl a čerstvě mletý pepř

olivový olej extra virgin

koriandr na ozdobu

 


Chtěla jsem vyzkoušet mražené mořské plody (mix krevet, mušlí a kousků olihně) a vůbec to nebylo špatné, tak pokud neseženete čerstvé a narazíte na dobrou značku hluboce zmrazených, neváhejte.

 

Mořské plody nechte rozmrazit při pokojové teplotě.

 

Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Můžete ji orestovat na pánvi, zůstane tak pevná. Ale já bych chtěla těstoviny lahodné a tzv. mokré a vřele to doporučuji i vám.

 

Rozpalte si troubu na 180 °C, do pekáče dejte kousky dýně, ochuťte solí a pepřem, zakápněte olivovým olejem, přidejte snítku tymiánu a v alobalu zabalenou celou palici česneku. Dejte péct na 30 minut nebo dokud nebude dýně měkká. V průběhu dýni otáčejte. Zhruba 5 minut před koncem pečení vhoďte opláchnutá cherry rajčata.

 

Pastu dejte vařit do osolené vody nazkus.

 

Mezitím si na pánvi orestujte na olivovém oleji pokrájené filety ančoviček, česnek pokrájený najemno s chilli a vhoďte mořské plody. Bude jim stačit pár minut, vyzkoušejte na největším kousku.

 

Upečený česnek podélně překrojte a vymačkejte do misky, smíchejte s citrónovou šťávou a trochou pepře.

 

Uvařenou pastu sceďte, vraťte do hrnce, přidejte upečenou dýni s rajčaty (bez tymiánu), zakápněte olivovým olejem a přidejte mořské plody spolu s dresinkem z česneku a promíchejte. 

 

Podávejte s lístky koriandru a chilli.

Přeji vám dobrou chuť!

IMG_1776

3 thoughts on “Dýňové tagliatelle s mořskými plody

Leave a comment