Sladký čokoládový chlebíček s červenou řepou

image

Tento dezert skvěle kombinuje tolik oblíbenou čokoládu s neprávem nenáviděnou červenou řepou. Výsledek je jak jinak vynikající.

1 velká červená řepa
250 g cukru
200 g hladké mouky
100 g kakaa holandského typu
3 vejce
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
200 ml oleje
100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa

Předehřejte si troubu na 180 ºC.
Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte do měkka. Sceďte a nechte vychladnout. Poté ji rozmixujte v robotu do hladka. Přidejte ostatní ingredience kromě oleje a čokolády a promíchejte.
Olej přilévejte pramínkem do směsi za stálého míchání. Poté přidejte nalámanou čokoládu.

Formu vyložte pečícím papírem a směs do ní nalijte. Dejte péct asi na hodinu (zkuste špejlí, měla by být suchá).
Poté nechte vychladnout a podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Dobrou chuť!

Leave a comment