Pasta con broccoli

image

Originální recept z Apulie je brokolice, krátké čerstvé těstoviny (orecchiette, paccheri, penne, pennette), kvalitní olivový olej, česnek a chilli (někde v Itálii i ančovičky). Zdá se vám kombinace těchto ingrediencí povědomá? Co takhle vylepšené spaghetti aglio olio peperoncino con broccoli? Je to jednoduché, rychlé a moc dobré. Pokud chcete dodržet originální recept, nechte česnek i chilli v celku (česnek můžete přepůlit a zmáčknout aby lépe provoněl olej).

brokolice
těstoviny
2 stroužky česneku na plátky
chilli, bez semínek najemno
olivový olej
sůl a čerstvě mletý pepř

Dejte vařit kousky brokolice do osolené vařící vody, po pár minutách přidejte těstoviny a vařte dokud nejsou al dente. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dej smažit česnek a po chvíli i chilli. Přidejte těstoviny i s brokolicí a troškou vody z hrnce, párkrát prohoďte na pánvi a servírujte zakápnuté olivovým olejem a ochucené solí a čerstvě mletým pepřem.

Buon appetito!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s