Chilli con carne

image

Originální chilli con carne je pouze maso s chilli, později se přidali rajčata, fazole a další ingredience. Já vyzkoušela klasický tex – mex recept.


500 g mletého hovězího masa
1 plechovku fazolí (pinto nebo nějaké tmavé)
1 plechovku krájených rajčat
1 chilli
cibule
česnek
1 lžička římského kmínu
1 lžička koriandru
50g čokolády s vysokým obsahem kakaa
sůl a čerstvě mletý pepř
cukr
olivový olej
koriandr na ozdobu
zakysaná smetana

Maso zprudka orestujte na olivovém oleji, přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte 10 minut restovat.
Poté přidejte česnek a krájená rajčata, ochuťte solí, pepřem, troškou cukru, římským kmínem a koriandrem (můžete přidat i najemno nasekanou nať) a duste do měkka.
Přidejte fazole a čokoládu a prohřejte.
Servírujte s lístky koriandru, zakysanou smetanou na zjemnění.
Jako přílohu podávejte dušenou rýži, chleba nebo tortillu – burrito.

image

Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s