Grilovaná krkovice • Batáty s česnekovo petrželkovým dipem • Čerstvý špenát

image

Tuhle večeři miluju. Je to jednoduché na přípravu, rychlé a navíc velmi hodnotné jídlo. Pokud vám vadí tučná krkovice, můžete ji nahradit jiným libovým masem, ale my raději pořádný žvanec. Jednou za čas to neuškodí nikomu.

Porce pro 2 osoby:


2 plátky krkovice s kostí
2 střední batáty
200 g čerstvého špenátu
rozmarýn
česnek
řecký jogurt
sůl a čerstvě mletý pepř
máslo a olivový olej
petrželka

imageKrkovici nařízněte u kosti a párkrát po celé délce, aby se na pánvi nekroutila. Klouby ruky naklepejte, osolte a opepřete, zastříkněte olivovým olejem a rozetřete po obou stranách. Nechte odpočívat.

Batáty omyjte a celé se slupkou dejte vařit v osolené vodě.

Smíchejte řecký jogurt se strouhaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, solí, pepřem a kapkou olivového oleje.

Rozehřejte větší pánev s olivovým olejem a trochou másla, osmahněte 2 stroužky jemně nakrájeného česneku a přidejte čerstvý špenát. Nechte „zvadnout“, ochuťte solí a pepřem a odstavte.

imageRozpalte si grilovací pánev. Nalijte trošku olivového oleje a vhoďte 2 stroužky česneku, pouze dlaní rozmáčknuté, a snítky rozmarýnu. Opékejte dokud nebude česnek dozlatova a poté vyhoďte. Olej se tak provoní.
Dejte grilovat plátky krkovice z obou stran.

Uvařené batáty podélně rozkrojte a na talíři ještě zakápněte olivovým olejem pro lepší vstřebatelnost vitamínů.

Dobrou chuť.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s