Krůtí stew

image

Nejlepším lékem na chladné zimní večery je zahřát se dobrým jídlem. Stew je skvělá volba a v téhle verzi navíc ultra dietní a jednoduché na přípravu.

600 g krůtích stehen, vykostěných, bez kůže
400 g brambor
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
1 pórek
100 g žampionů
1 stroužek česneku
tymián
bobkový list
1,5 l kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
1 lžíce protlaku
sůl a čerstvě mletý pepř
petrželová nať
máslo a olivový olej

Zeleninu a žampiony očistěte a nakrájejte na kousky.
Krůtí maso nakrájejte a v rozpáleném větším hrnci osmahněte na olivovém oleji a trošce másla. Osolte a opepřete. Poté vyndejte na teplý talíř a ve výpeku osmahněte prvně cibuli, česnek a zasmahněte protlak. Vraťte maso, přidejte tymián, bobkový list, zalijte vínem a seškrábejte připáleniny (nebojte, protlak nehořkne). Nechte odpařit alkohol a zalijte horkým vývarem. Přidejte brambory a po 10 minutách vaření i mrkev, petržel a žampiony. Po pěti minutách přidejte pórek. Dochuťte solí a pepřem a v případě potřeby zahustěte strouhanou syrovou bramborou (či dvěma). Jakmile je vše měkké, odstavte z ohně a vmíchejte lžíci másla a nasekanou petržel.

imageJá si stew okořenila ještě lžící pálivé papriky z Maďarska, kterou přidávají třeba do gulášové polévky nebo mažou na chleba jako předkrm.

Dobrou chuť!

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s