Hovězí oháňka pečená s brambory a cibulí

IMG_0210

1,5 kg hovězí oháňky

0,5 kg brambor

4 červené cibule

několik snítek tymiánu

sůl a čerstvě mletý pepř

divoké koření (bobkový list, nové koření, kuličkový pepř)

kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)

cibule

máslo

protlak

Oháňku nasekanou na špalíky popatlejte rajčatovým protlakem a dejte v hrnci do rozpálené trouby na 200 0C na 30 minut. Hrnec vyndejte a zalijte 2 litry vody, přidejte zeleninu, sůl, divoké koření a cibuli a nechte táhnout 2 hodiny. Sbírejte pěnu. Přeceďte, z vývaru máte již hotovou polévku, jen přidejte vložku (nudle, strouhání, játrové knedlíčky apod.), petrželku a trochu masa.

Mezitím brambory a červenou cibuli nakrájejte na měsíčky. Předvařené oháňky dejte do pekáčku, přidejte brambory, cibuli a tymián. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem, poklaďte máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

Pečte 45 minut doměkka a dozlatova. Během pečení obsah pekáčku dvakrát obraťte.

Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s