Indické kuře s rýží

IMG_0238

3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný

2 stroužky česneku, oloupané

1 zelená chilli paprička, bez semínek

2 cibule, nahrubo nasekané

olivový olej extra virgin

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

1 lžička kurkumy

8 vykostěných kuřecích paliček

400ml konzerva kokosového mléka

1 malý svazek koriandru

sůl

Na rýži

1 biocitron

3 tobolky kardamomu – nemusí být

hrnek rýže basmati

Zázvor, česnek, chilli, cibuli, stonky koriandru (listy schovejte na později) a půl lžičky soli rozmixujte v robotu. Na velké pánvi zahřejte lžíci oleje a 3 minuty na ní opékejte pyré. Přisypte kmín, kurkumu a koriandr, opékejte další 2 minuty. Přidejte kuře a opékejte do zlatova z obou stran. Vmíchejte kokosové mléko a nechte 20 minut zvolna vařit (podle potřeby přilijte vodu). Pak vmíchejte koriandr.

Mezitím připravte rýži. Zahřejte lžíci oleje v rendlíku a vložte nastrouhanou kůru z citrónu (a pokud máte i kardamom). Opékejte 2 minuty a potom vsypte rýži a zamíchejte. Přidejte 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Přiklopte a duste 10–12 minut, aby se voda vstřebala. Odstavte z ohně a nechte 5 minut stát. Pak vmíchejte šťávu z půlky citronu.

Dobrou chuť!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s