Šneci po burgundsku

IMG_0237

100 – 150 g másla

1 stroužek česneku

sůl

bílý pepř

hrst hladkolisté petrželky

1 lžíce pastisu (anýzový likér)

2 lžíce strouhanky

balení šneků

 (já mám nejradši tyhle zde)

Promíchejte máslo pokojové teploty s nastrouhaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, solí, pepřem a pastisem.

Šnečí ulity plňte (nejlépe prstem) máslem – šnekem – máslem. Máslo zasypeme strouhankou (zabrání nám vytečení másla během pečení) a položíme na pekáček vysypaný hrubou solí (pokud nemáte to správné šnečí náčiní)

Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C asi 8 minut. Upečené šneky ihned podáváme.

Pozor, ulity jsou horké. Pomoct při vyndávání šneků si můžete párátkem nebo předkrmovou vidličkou (pokud opět nemáte to správné náčiní).

Podávejte s bagetou nebo toustem.

Dobrou chuť!

IMG_0233

Advertisements

One thought on “Šneci po burgundsku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s