Vepřové s pórkem na houbách

 

 Kvůli suchému a horkému létu, nejsou houby, zatím. Ale tento recept je skvělý i z lépe dostupných žampiónů a hlívy ústřičné. Pórek a hořčice dodá omáčce jiný rozměr, který si okamžitě zamilujete.


500 g vepřového masa (kotlety, plecko, kýty,…)

cibule, jemně nakrájenou

pórek, nakrájený na kolečka

100 g žampiónů, nakrájených

100 g hlívy ústřičné, nakrájené

2 dcl bílého vína

150 ml smetany ke šlehání

1 lžička dijonské hořčice

sůl a čerstvě mletý pepř

petrželka, na ozdobu

Rozehřejte olej ve větším hrnci, maso zprudka osmahněte a poté vyjměte. Vhoďte cibuli a dvě minuty smažte, poté přidejte pórek a houby, nejdříve žampiony a po 3 minutách i hlívu. Smažte další dvě minuty a přidejte víno, nechte odpařit alkohol. Přidejte hořčici a smetanu a ochuťte. Vraťte maso a duste pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby přidejte vodu, omáčka by měla být jemná.

Podávejte třeba se šťouchanými brambory s cibulkou a slaninou, bohatě ozdobte petrželkou.

Dobrou chuť!

IMG_4374

Leave a comment